Linkbuilding is essentieel voor een goede seo campagne. Lees hier waarom!

Wanneer je tegenwoordig een website hebt en gevonden wilt worden, is het belangrijk dat je bekend bent met strategieën voor zoekmachineoptimalisatie (SEO) en weet te gebruiken om hoog te scoren op de zoekpagina’s. Je kunt helaas niet verwachten dat wanneer je een website bouwt je rustig achterover kunt leunen en dat bezoekers op jouw virtuele deur komen kloppen. Echter is het moeilijk om precies te weten waar je moet beginnen als digitale marketing nieuw voor je is. Ervan uitgaande dat je al kwaliteitsinhoud op jouw website hebt (blogposts, uitlegvideo’s, relevante infographics, enz.), is er een eenvoudige manier waarop beginners hun SEO kunnen verbeteren, genaamd linkbuilding.

Linkbuilding: wat is dit precies?

Linkbuilding is een SEO-term voor het proces om andere websites naar een pagina op jouw eigen website te laten linken om zo een hogere plek op de SERP’s (Search Engine Results Page) te verdienen. Omdat zoekmachines kwaliteit belangrijker vinden dan kwantiteit, is het belangrijker om een paar betrouwbare links te verwerven dan tientallen inferieure of spamachtige links. De sleutel om gezaghebbende sites naar jouw site of blog te laten linken, is door consequent relevante, eersteklas inhoud te produceren die van nature bij een ander de behoefte veroorzaakt om de content te delen, becommentariëren of er een link naar plaatst op hun/andere websites.

SEO specialist

Een SEO specialist weet precies hoe die dit moet aanpakken. Zij bezitten alle kennis en ervaring om dit voor je op te zetten. Een SEO specialist weet ook dat het allemaal om relaties draait. Wanneer Google ziet dat jouw inhoud is gelinkt op pagina’s op het internet, erkent de zoekmachine dat jouw content meer respect verdient. Dat vertaalt zich in een hogere positie op pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines (SERP’s).

Een specialist waar die moet zijn met betrekking tot linkbuilding. Dit is erg belangrijk omdat er veel waarde gehecht wordt aan de waarde van de links. Als jouw content wordt gedeeld in een bericht met slechts twee of drie weergaven, genereer je niet zoveel buzz dan wanneer je een connectie maakt met een website die consequent elke maand honderden, bij voorkeur duizenden weergaven van unieke bezoekers heeft.

Online marketing bureau

Deze specialisten bevinden werken solo, of via een marketing bureau. Dit zijn gespecialiseerde bedrijven waaraan je zaken zoals SEO en linkbuilding kunt uitbesteden. Dit scheelt een enorme hoeveelheid manueel werk en onderzoek, wat jouw dus veel tijd bespaart die je veel beter kunt besteden aan het opbouwen van jouw merk.

Linkbuilding uitbesteden

Je linkbuilding uitbesteden is dus ideaal. Het opbouwen van deze online connecties is niet zozeer erg moeilijk, maar zoals elke duurzame relatie kost het wél tijd en denkwerk. Om het onderste uit de kan te halen, kun je dit veel beter uitbesteden aan de experts die hier al veel ervaring mee hebben. De kans is groot dat ze met vergelijkbare merken hebben gewerkt, dus hebben ze al een voorsprong! En gewoon even informeren kan sowieso geen kwaad, toch?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *